duurzaam vervoer

Oldtimer Tour Kraalberg

Duurzaam Vervoer:

 

Als maatschappelijk betrokken organisatie voelen wij als Lionsclub Kraalberg een verantwoordelijkheid om de mogelijkheden en ontwikkelingen van het elektrische rijden onder de aandacht te brengen van het publiek. In 2014 zijn we begonnen met het presenteren van enkele elektrische auto's bij de finish van ons evenement "Oldtimer Tour Kraalberg". Voor 2016 hebben we besloten dit voor de 3e keer te organiseren en nog grootser aan te pakken. Naast auto's willen we ook andere middelen van vervoer laten zien die zeker in de stad een goed alternatief voor de auto kunnen vormen. Zeker in een stad als Rotterdam, waar de gemeente duidelijk gekozen heeft om deze vorm van transport te ondersteunen.

 

 

Enkele 100% elektrische auto's die op onze Markt voor Duurzaam Vervoer te zien zullen zijn op 24 september 2016.

Revolutionaire, schone brandstofcelauto Toyota Mirai leverbaar in Nederland

 

 

•Toyota Mirai brandstofcelauto verkrijgbaar in Nederland

•Akio Toyoda: “Deze auto gaat écht het verschil maken.”

•Enige uitstoot is waterdamp

 

De Toyota Mirai is nu ook leverbaar in Nederland. De brandstofcelauto is van meet af aan geconstrueerd als brandstofcelauto. Deze vorm van duurzame mobiliteit sluit naadloos aan op Toyota’s langetermijnvisie. Toyota topman Akio Toyoda: "Voor ons is de Mirai niet zomaar een auto. Deze auto gaat écht het verschil maken. Het is een keerpunt in de automotive industrie. We kunnen de wereld beter maken met een auto die beter is. De toekomst is hier. En ze heet Mirai.” Mirai is het Japanse woord voor toekomst.

 

De Toyota Mirai heeft een volledig door Toyota zelf ontwikkelde Fuel Cell Stack die elektriciteit opwekt door middel van een chemische reactie tussen waterstof en zuurstof. De 114 kW (155 pk) sterke elektromotor drijft de voorwielen aan. Een automatische transmissie is hierbij standaard. De waterstof wordt in twee extreem sterke, lichtgewicht tanks opgeslagen. Dankzij de toepassing van drie lagen met koolstof versterkt kunststof, is de waterstof onder druk van 700 bar opgeslagen. Hierdoor zijn de omvang en het gewicht van de tanks beperkt.

 

 

Compacte bouwwijze

De krachtige Fuel Cell Stack van de Mirai heeft een vermogen van 3,1 kW per liter inhoud. De Toyota Mirai is ook voorzien van een ultracompacte en ultra-efficiënte Fuel Cell Boost Converter. Deze kan de spanning uit de Fuel Cell Stack verhogen naar 650 volt, zodat de elektromotoren en de Fuel Cell Stack nu compacter kunnen zijn.

 

Snel tanken en normale actieradius

De actieradius van de Toyota Mirai is vergelijkbaar met die van een benzineauto. Bovendien is de Mirai net zo snel en gemakkelijk te tanken. Het enige verschil is dat je geen liters tankt maar kilo’s. En doordat het tanken slechts enkele minuten in beslag neemt, is de Mirai zeer geschikt voor het afleggen van grotere afstanden.

 

Duurzame geproduceerde waterstof

Waterstof is een ultraschone energiedrager en kan uitstekend duurzaam worden geproduceerd met behulp van bijvoorbeeld zonne- en windenergie. Waterstof is zelfs te produceren uit rioolslib en afval. Het kan dienen als opslagbuffer van overtollig geproduceerde duurzame energie en is bij uitstek een veelbelovende brandstof voor de toekomst. Zowel voor automobiliteit als voor vele andere energietoepassingen in de maatschappij.

 

Mirai overtreft verkoopverwachtingen

De Toyota Mirai overtreft in Japan alle verkoopverwachtingen en heeft reeds voet op Europese bodem gezet. Toyota gaat de brandstofcelauto al aan klanten in Denemarken, Duitsland en Groot-Brittannië leveren. In deze landen is de infrastructuur voor waterstofauto’s verder ontwikkeld dan in Nederland.

 

 

Renault

Renault heeft zijn 100.000ste elektrische auto afgeleverd. Het betreft een Renault ZOE die is overhandigd aan een klant in Noorwegen. Deze mijlpaal is bereikt in slechts vijf jaar na de lancering van de eerste elektrische Renault.

In de eerste helft van 2016 verkocht Renault meer dan 15.000 elektrische voertuigen, ofwel een stijging van 32% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Renault ZOE – de bestverkochte elektrische auto in Europa – domineert het segment van elektrische personenwagens met ruim 23% marktaandeel. De populaire Renault Kangoo Z.E. is voor het derde jaar op rij de bestverkochte elektrische bedrijfswagen. Van de Renault Twizy zijn wereldwijd 17.000 exemplaren verkocht. De elektrische tweezitter blijkt zeer populair voor nieuwe vormen van mobiliteit, met name voor autodeelprogramma’s in Europa en Noord-Amerika.

 

Dit succes onderstreept Renaults leidinggevende rol als Europese marktleider in het EV-segment. Inmiddels draagt één op de vier elektrische auto’s in Europa het Renault-logo. In Frankrijk neemt Renault de helft van alle EV-registraties voor zijn rekening. Behalve thuisland Frankrijk behoren ook Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland tot de belangrijkste markten.

 

Brede Keuze

Momenteel heeft Renault keuze uit de Twizzy, de Zoe en zelfs en bestelwagen, de Kangoo Z.E.

De kleinste van het stel, de Renault Twizy is het perfecte voertuig om je in de stad te verplaatsen. Ontdek het baanbrekende, futuristische design. Parkeerproblemen behoren tot het verleden. De Renault Twizy maakt het leven in de stad heel eenvoudig. Je parkeert deze auto waar je maar wilt. De compacte Renault Twizy barst van de innovatie. En de boordcomputer maakt rijden makkelijker dan ooit. Deze auto wordt onmisbaar in je stadsleven.De Renault Twizy is niet alleen leuk en handig, maar ook erg betrouwbaar en veilig. Zo is het buizenframe ontwikkeld door Renault Sport.

De personenauto van de electrische Renault familie de Zoe. Deze vierzitter is voorzien van de meest geavanceerde technieken. Er zijn meer dan 60 patenten aangevraagd voor deze elektrische auto. De Renault Zoe laat je kennismaken met de nieuwe manier van autorijden. In deze elektrische auto rijd je daadkrachtig én ontspannen. Het opladen van de Renault Zoe is net zo makkelijk als tanken. Het grote verschil is meteen het grote voordeel: je doet het thuis.

Tot slot de meest practische electrische Renault, de Kangoo Z.E. De Renault Kangoo Z.E. is een echte vernieuwer. Met deze moderne bedrijfswagen laat u zien dat design en duurzaamheid perfect samengaan.

De Renault Kangoo Z.E. richt u helemaal in naar

uw werkzaamheden. Dankzij zijn royale laadvolume en laadruimte is praktisch alles mogelijk met deze bedrijfswagen. Zo is de Z.E. verkrijgbaar als bestelbus met twee stoelen, maar ook als 100% electrische 5 seater! Met de Renault Kangoo Z.E. geniet u van alle voordelen van elektrisch rijden: de wagen is duurzaam, stil en zuinig.

 

Batterijen huren!

Voor maximaal comfort en gemak huur je bij Renault de batterij. Dat bespaart je een hoge uitgave bij aanschaf van de auto. Daarnaast hoeft je je nooit zorgen te maken over het gebruik en de conditie van de batterij. Gaat er iets verkeerd, dan zorgt Renault kosteloos voor herstel of vervanging.

Dit is ook een geruststellend idee voor de eventuele volgende koper van je Renault ZOE. Want op de batterij zit levenslang garantie. De batterij van de Renault ZOE dient wel door de koper van de auto te worden verzekerd.

 

 

Tesla Model S

Veel introductie heeft de Tesla Model S niet meer nodig. Een prachtig gelijnde sedan met de rijprestaties van een sportbolide. Met een acceleratie van 0 tot 100 in 4,4 sec. voor de krachtigste motor geeft hij menige sportauto het nakijken. De actieradius van 400 of 500 km maken van de Tesla een prima elektrisch alternatief voor de conventionele brandstof auto's. Naast de revolutie die Tesla teweeg bracht op het terrein van de aandrijving, kenmerkt deze Amirikaanse autobouwer zich ook door de veel vernieuwingen in elektronica. Middels het schitterende display ter groote van 2 iPads, gaat er een nieuwe wereld voor u open. Wat te denken van de autopilot. Laat u informeren door Tesla op het terrein voor Gauchos in Rotterdam Hillegersberg. Ook hoe het staat met de komst van de Tesla Model X.

 

 

Kia Soul EV

De nieuwe Soul EV is de jongste telg van het Koreaanse bedrijf Kia. De elektrische Kia Soul EV biedt puur rijplezier. U geniet van een riant vermogen en een uitstekend koppel. De Soul EV is hierdoor in staat zeer snel te accelereren. Het actieradius van 212 km en het ontbreken van CO2-uitstoot bedienen zowel een praktisch ingestelde geest als een groen geweten. De minimale geluidsproductie en uitstekende stabiliteit zorgen voor optimaal rijcomfort voor de bestuurder en passagiers. Hij is niet alleen goed in zijn ‘werk’ maar bespaart ook de samenleving, omdat hij ongelofelijk schoon is. De ruime en opvallende cockpit met twee tinten zit vol inspirerende eigenschappen; van gladde oppervlakken en afgeronde contouren tot exclusieve, milieuvriendelijke bekleding en afwerking. U heeft toegang tot het uitgebreide infotainmentsysteem, waarmee u o.a. de accustatus kunt bekijken, de afstand en de route tot het volgende oplaadstation kunt zien en de airconditioning kunt instellen. Meer info over de Kia Soul EV krijgt u van de medewerkers van Kia Autohaag Zeeuw

 

BMW i3

Net als vorig jaar zal F.Breeman weer aanwezig zijn op ons evenement. En gezien het commerciële succes van de BMW i3 zal dat geen verrassing zijn. Met de elektrische BMW i3 geeft BMW elektrisch rijden een nieuwe dimensie. Mobiliteit opnieuw uitvinden betekent verder denken dan milieubewustzijn en soepel rijden. De innovatieve BMW eDrive-aandrijving is niet alleen lokaal emissievrij, hij biedt ook onvergelijkbaar rijgenot en tegelijkertijd een ontspannen, bijna geruisloze rijbelevenis. Daarnaast accelereert de elektrische BMW i3 in slechts 7,2 sec naar 100 km/h. Elektrisch rijden, maar wel voor uw plezier. De actieradius bedraagt zo'n 160 km.

 

Volkswagen e-Golf

Autobedrijf M. de Koning zal dit jaar de nieuwe e-Golf komen tonen op het evenement. Een 100% elektrische Golf. Met de rijeigenschappen en degelijkheid die u van een Volkswagen Golf gewend bent. De elektro motor levert een vermogen van 85 KW, gecombineerd met een koppel van 270Nm. Van 0 naar 100 km/h in 10,4 en een mooie theoretische actieradius van 190 km, energiekosten van nog geen 3 euro per 100 km en met een snellader binnen een half uur voor 80% opgeladen. Een e-Golf leasen voor € 685 per maand, inclusief een vervangende Volkswagen voor op vakantie?

 

Volkswagen e-Up

Naast de e-Golf zal M. de Koning ook de e-Up komen showen. Net als vorig jaar. Met de e-up! kunt u niet alleen zuinig en belastingvrij rijden, hij is ook nog eens één van de veiligste auto’s in z’n klasse. De e-Up kent een theoretische actieradius van 160 km en is met een snellader binnen een half uur wwer voor 80% opgeladen. U kunt hem leasen vanaf € 519 per maand, inclusief een vervangen Volkswagen voor op vakantie.

 

 

Nissan

De Nissan LEAF elektrische auto met 4% bijtelling is het nieuwste hoofdstuk in de geschiedenis van Nissan, die er een is van decennialang onderzoek en ontwikkeling. Het verhaal begint in de jaren 70, toen we onze eerste batterij-aangedreven auto presenteerden. Tijdens de jaren 70 en 80 bleven we stadsauto ontwikkelen en in de jaren 90 omarmden we de lithium-ion-accu, de voorganger van de derde generatie-batterijen waar de Nissan LEAF elektrische auto met 4% bijtelling nu op rijdt. Als het om stadsauto gaat, kan niemand het leiderschap en de kennis van Nissan evenaren.

De Nissan LEAF elektrische auto met 4% bijtelling laat zien wat er kan gebeuren als u gelooft dat alles mogelijk is. Zijn revolutionaire ontwerp en technologieën die voor groot bereik zorgen maken autorijden en -bezit een exclusieve, nieuwe ervaring. Voor iedere automobilist die gelooft dat zijn of haar keuzes echt het verschil kunnen maken.Koop een elektrische auto en zeg vaarwel tegen meer dan alleen brandstof. Olie verversen en afstellingen behoren ook tot het verleden. Dat komt doordat de Nissan LEAF elektrische auto met 4% bijtelling niet beschikt over een interne verbrandingsmotor of een normale transmissie, en zodoende minder bewegende delen heeft. Dat betekent dat u een extra voordeel krijgt: zeer weinig onderhoud. En met potentiële belastingvoordelen en subsidies blijven de besparingen zich opstapelen.

100% koppel vanuit stilstand en naadloze acceleratie maken uw dagelijkse ritten nog leuker. En omdat de in de vloer gemonteerde accu voor een laag zwaartepunt zorgt, krijgt u de perfecte controle die elke ervaring achter het stuur nog spannender maakt. Op de snelweg, naar de supermarkt of op weg naar huis is dit de auto die uw opvattingen over rijden verandert.

NissanConnect EV kunt u uw Nissan LEAF via uw computer of mobiele telefoon beheren. U kunt uw oplaadniveau controleren, laden in en uitschakelen, het klimaat in uw voertuig beheren en bedienen en uw verwachte rijbereik bekijken. Met NissanConnect EV kunt u uw rijgegevens analyseren, waardoor het rijden en laden eenvoudig en efficiënt worden.

 

Naast de Leaf heeft Nissan ook een bestelwagen, de e-NV 200. Een volwaardige bestelbus die volledig emissieloos haar ritjes maakt. Een uitermate praktisch en economisch verantwoord alternatief voor bedrijfsmatige toepassingen.

 

 

Ombouw van je bestaande auto/klassieker naar 100% elektrisch.

Naast een blik op de nieuwe elektrische auto's, schenken we net als vorig jaar ook aandacht aan de mogelijkheden die er op de Nederlandse markt zijn om je bestaande auto om te bouwen tot een 100% elektrisch aangedreven voiture. Zo zijn er al aardig wat mogelijkheden om je klassieker te voorzien van een elektromotor. Hiernaast ziet u een door Traction Electrique omgebouwde 2CV, welke betere prestaties aan de dag legt dan zijn oorspronkelijke benzine variant. Maar ook recentere bestaande auto's kunnen met een ombouwpakket omgeturnd worden tot elektrische voertuigen. Zo zullen er op het evenement enkele mogelijkheden getoond worden. Een voorbeeld daarvan is ZEVParts, die een compleet ombouwpakket kunnen leveren. Ook zullen elektrische oldtimers deelnemen aan de toertocht. Na afloop zijn deze omgebouwde auto's te bewonderen op het evenemententerrein aan de Weissenbruchlaan bij restaurant Gauchos. Zo kunnen we u nu al melden dat er een prachtige Citroên DS uit 1971 meerijdt en na de tocht te bewonderen is op het evenemententerrein.

 

DEO Drive en ombouw naar waterstof.

DEO Drive is een bedrijf gevestigd in Leiderdorp wat ook al heel wat ervaring heeft in het ombouwen van bestaande auto's naar elektrisch aangedreven auto's. Wat DEO Drive uniek maakt is de ombouw van een elektrisch auto naar een waterstof aangedreven auto. Marcus Rolloos bouwde in samenwerking met anderen een bestaande elektrische Renault Kangoo bestelauto om naar waterstof. Dus wel de voordelen van een elektrische auto, maar dan met de practische voordelen van een brandstof auto. Deze Electric Fuel Cell Kangoo zal te zien zijn op de markt voor duurzaam vervoer. Een mooi staaltje ondernemerschap in de regio, wat het verdient om meer aandacht te krijgen. Ben je geïnteresseerd om meer te weten te komen over de mogelijkheden om jou auto/klassieker al voor te bereiden op een milieu vriendelijke toekomst? Kom naar de markt voor duurzaam vervoer en vraag het DEO Drive!

 

Elektrische oldtimers die deelnamen aan de 25ste Kraalberg Oldtimer Tour in 2016.

 

2CV Transat-E

We zijn heel blij dat we al een aantal eigenaren van elektrische oldtimers hebben weten te enthousiasmeren om deel te nemen aan de Oldtimer Tour. Zo weten we nu al dat Leen de Bodt acte de presence zal geven met zijn 2CV Transat-E. Een heerlijke oude Lelijk Eend, maar dan voorzien van een ultra moderne elektrische aandrijving. Hierdoor heeft de 2CV Transat-E veel betere prestaties gekregen dan de oorsponkelijke benzine exemplaar zoals die werden gebouwd door Citroên.

De acceleratie van 0 naar 100 km/h gaat in 10 sec., waar de meest krachtige fabrieks 2CV, de 2CV6, er meer dan 33 sec. over deed. Ook de topsnelheid is verbeterd. Haalt de benzine 2CV6 een top van 115 km/h, Leen weet met zijn Transat-E een top te halen van 135 km/h. Voor de rijervaring is het een echte Eend gebleven. Zo is de transmissie nog steeds origineel, met dat typische hoge geluid. U kunt Leen's elektrische Lelijk Eend na de Oldtimer Tour komen bewonderen op het terrein voor Gauchos. Leen is graag bereid om de mogelijkheden te bespreken om voor u ook een elektrische Eend te bouwen.

 

Citroên DS Electric

Een tweede 100% elektrische oldtimer die we met trots presenteren is deze DS uit 1971. Eigenaar Henk Reins heeft de auto volledig gerestaureerd. Een project wat meer dan 2,5 jaar in beslag heeft genomen. Vorig jaar oktober is de auto door de RDW goedgekeurd. Sindsdien wordt de auto gebruikt voorhet dagelijkse verkeer. Henk heeft er inmiddels al meer dan 10.000 km mee gereden. In het vooronder ligt een electro-motor die 30 Kw aan vermogen levert. De auto is gebouwd in samenwerking met Heijnsdijk Electric Cars uit Bleskensgraaf. De auto heeft een top van 130km/h waardoor er goed in het huidige verkeer kan worden meegekomen en een actieradius van de auto bedraagt ongeveer 200km. Een prachtige auto om te komen bekijken op 26 september as.

 

Volvo 240 GL Classic Electric

 

Dit jaar zal de prachtig omgebouwde Volvo 240 GL Classic van Martijn Hendriks deelnemen. Martijn heeft zijn Volvo al in 2011 omgebouwd en heeft er heel wat plezierige elektrische kilometers op zitten. Hij gebruikt zijn omgebouwde Volvo voor zijn dagelijkse vervoer. Bij de ombouw is de grote laadruimte van deze heerlijke ruime reiswagen behouden. Een mooi bewijs dat elektrisch rijden niet is voorbehouden aan lichtgewicht stadautotjes. Martijn heeft aangegeven dat hij nog een mooie primeur zal hebben op ons evenement. Des te meer reden om te komen kijken en met hem ervaringen uit te wisselen.

 

Smart Roadster

Vorig jaar was hij ook al te bewonderen op onze markt voor duurzaam vervoer. Dit jaar neemt hij ook deel aan de Oldtimer Tour met zijn elektrische Smart Roadster, Vincent Heijnsdijk. Vincent is geen onbekende in het wereldje van het ombouwen van bestaande auto's naar elektrische. Zo heeft Vincent al menig auto omgebouwd, waaronder de prachtige DS van Henk Reins, welke ook te bezichtigen zal zijn. De Smart Roadster leent zich door zijn lage gewicht uitermate voor het ombouwen naar een elektrische auto. Maar er zijn veel auto's geschikt om te worden omgebouwd. Wil je meer weten, kom naar onze markt voor duurzaam vervoer en vraag het Vincent zelf. Hij licht graag toe wat Heijnsdijk Electric Cars voor u kan betekenen.

 

Andere vervoermiddelen die te zien zullen zijn op onze Markt voor Duurzaam Vervoer.

E-one

Naast auto's besteden we dit jaar ook aandacht aan andere duurzame vervoermiddelen. Wat denkt u van deze elektrische ligmobiel die met een snelheid van 25 km/u op het fietpad mag. Je komt overal heerlijk droog en onvermoeid aan, ideaal voor naar het werk. De bouwers leggen graag uit wat de voordelen zijn van dit vervoermiddel en waarom u er ook een wilt hebben.

Nieuwe elektrische auto's beschikbaar op de Nederlandse markt:

Aantal laadpalen stijgt snel.

Het aantal elektrische laadpalen in Nederland stijgt snel. Eind 2013 kende we 3.521 volledig toegankelijke (24/7) laadpalen. Eind 2014 waren dat er 5.421. Eind april 2015 was dit gestegen tot 6.192 Een stijging van 14% in 4 maanden tijd. Ook de semi publieke laadpunten zijn sterk gestegen. Van 2.249 eind 2013, naar 6.439 eind 2014 tot 7.580 eind april 2015. De snellaadpalen kennen het volgende verloop: 106 eind 2013, 254 eind 2014 en 303 eind april 2015.

  • Rotterdam kent eind 2014 zo'n 1.237 laadpalen in de stad.
  • Rotterdam kent veel maatregelen om elektrisch rijden te promoten. Kijk hier voor meer info.

100% elektrische auto's op de Nederlandse weg

Per 30 april 2015 waren er in Nederland 7.887 volledig elektrische auto's geregistreerd. Eind 2013 waren er dat nog 4.161. Een stijging van ongeveer 90% in 16 maanden!! De top 5 zag er als volgt uit:

  • Tesla S 3.118
  • Nissan Leaf 1.290
  • Renault Zoe 935
  • Smart Fortwo 770
  • BMW i3 428

BOVAG wil subsidie voor particulier die elektrische auto koopt.

 

Branche organisatie BOVAG pleit voor een subsidie voor particulieren die een elektrische auto willen kopen. Nu gaat de stimulering van elektrisch rijden nog voor het grootste deel naar de zakelijke rijders middels de fiscale bijtelling van de auto van de zaak. Particulieren profiteren daar minder van volgens de BOVAG.

De subsidie zou gaan om zo'n 5.000 tot 10.000 euro. Als compensatie wil de BOVAG het totale belastingregime voor de auto van de zaak versimpelen. Voor alle auto'szou een bijtelling van 21% moeten gelden, voor elektrische auto's een bijtelling van 11%.

Tesla geeft patenten vrij.

 

Elon Musk, oprichter van Tesla Motors, heeft aangegeven geen juridische stappen te ondernemen tegen concurrenten die gebruik maken van de door Tesla ontwikkelde techniek. Zo wil hij de technologische ontwikkeling stimuleren, waardoor elektrsch rijden een boost kan krijgen.

Ook Toyota stelt patenten te beschikking.

Toyota stelt 5.680 patenten op het gebied van Fuel Cell technologie ter beschikking zonder daarvoor royalty’s te vragen. Met dit groene gebaar wil Toyota, als automotive koploper in de waterstof technologie, de introductie van brandstofcel technologie over de hele wereld stimuleren.

Donateurs 2017:

 

Voor de 2017 Oldtimer Tour hebben we de volgende donateurs aan ons weten te binden, waar we zeer erkentelijk voor zijn:

Copyright © All Rights Reserved