Het goede doel

Oldtimer Tour Kraalberg 21 september 2019

editie 28


Lionsclub Rotterdam Kraalberg heeft zich voor 2019 ten doel gesteld om een van de gastenkamers in het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed te adopteren. Hiermee worden families vanaf 2020 in een moeilijke periode van ziekte of behandeling van een familielid gesteund.


Sinds mei 2018 worden alle oncologiepatienten centraal worden behandeld in het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut. In navolging van het ziekenhuis gaat ook het Familiehuis verhuizen naar een nieuwe locatie aan de overkant van het Erasmus MC. Tot eind 2020 blijft het Familiehuis echter nog open op de huidige locatie aan de Groene Hilledijk.


Familieleden en ambulante kankerpatiënten zijn van harte welkom in Rotterdam-Zuid en kunnen gebruik maken van het speciale gratis pendelbusje dat hen snel en comfortabel naar het ziekenhuis brengt.


Kamers
Alle kamers hebben aparte bedden, fauteuils, bureau, douche en toilet, radio en televisie. Bovendien beschikt het Familiehuis over draadloos internet. De gasten houden in principe zelf hun kamer op orde. Handdoeken en beddengoed zijn beschikbaar.

Woonkamer
Het Familiehuis heeft een huiselijke woonkamer met terras. De woonkamer is voorzien van een 'internethoek' met webcam. Voor de gasten is er een tafelabonnement op diverse kranten.


Keuken
In de grote keuken met aangrenzende eetkamer kan gebruik worden gemaakt van kookunits en ovens. Er is ruim voldoende keukengerei en serviesgoed. Ook zijn er vaatwassers, een diepvriezer en een magnetron. Gasten beschikken over een eigen kastje en koelkast zodat men de eigen boodschappen kan bewaren.

Wassen
In het souterrain is alles aanwezig om zelf een privéwas te kunnen doen en te kunnen drogen. De vrijwilligers verstrekken graag een muntje en wasmiddel.

Fietsen
In het souterrrain staan fietsen die vrij te gebruiken zijn door onze gasten. Als het regent is een regenpak van het Familiehuis beschikbaar.


Intussen wordt er aan de overkant van het Erasmus MC in de nieuwe wijk 'Little C' druk gebouwd aan een nieuw en groter Familiehuis Daniel den Hoed. Het nieuwe huis zal met 24 gastenkamer, 6 studio's en meerdere woonkamers en keukens ruim tweemaal zoveel gasten kunnen ontvangen die dan wederom 'op zwaaiafstand' van hun dierbaren logeren en met een loopbrug snel en gemakkelijk te voet naar het ziekenhuis kunnen oversteken. Naar verwacht zal het nieuwe Familiehuis Daniel den Hoed eind 2020 de deuren openen.

Het nieuwe Familiehuis wordt gefinancierd vanuit eigen vermogen van de stichting en giften van Roparun, vermogensfondsen, bedrijven en particulieren.


Wilt u direct uw bijdrage geven aan het Familiehuis?

Klik dan hier: https://tikkie.me/pay/Familiehuis/hid1thqpkf2r47jvbiia.


Voorgaande jaren heeft Lionsclub Rotterdam Kraaberg zich onder meer ingezet voor mooie relevante lokale goede doelen zoals Support Casper, Stichting De Vruchtenburg en de Tafel van Zeven. Naast financiele bijdragen zetten wij ons als serviceclub ook regelmatig in om goede doelen met daden en/of kennis te ondersteunen.

Copyright Lc Rotterdam-Kraalberg 2019 ©  All Rights Reserved