30 September 2022

Oldtimer Tour Kraalberg

Het Leontienhuis is ontstaan uit de wens van Leontien Zijlaard-Van Moorsel om anderen te helpen in hun gevecht tegen een eetstoornis. De voormalig wielrenster kampte tijdens haar wielercarrière met anorexia, waarvan zij succesvol herstelde. Ze vond de balans terug en geniet weer van het leven. Dat gunt ze iedereen! In 2008 is zo de stichting Leontienhuis opgericht. Na jarenlang goede doelen op het gebied van eetstoornissen te hebben gesteund, opende de stichting op 9 juli 2015 een eigen inloophuis in Zevenhuizen. Een bijzonder moment, dat bekroond werd met een bezoek van koningin Máxima.
Het Leontienhuis biedt programma’s aan voor mensen met een eetstoornis. Deze programma’s focussen niet alleen op de persoon met de eetstoornis maar ook op de naasten. Daarbij begint het met het besef dat een eetstoornis hebben geen keuze is. Het is een ziekte die mensen overkomt. Het is belangrijk om te onderzoeken wat de functie van de eetstoornis is. Wanneer dit duidelijk is, kan er worden gewerkt aan verandering. Het Leontienhuis motiveert om de moed en kracht te verzamelen om sterker te worden. Zó sterk, dat uiteindelijk de eetstoornis niet meer nodig is om met de uitdagingen van het leven om te gaan.

Schrijf je hier in!
Foto

HELP MEE HERSTEL VAN EETSTOORNIS MOGELIJK TE MAKEN

In het Leontienhuis draait alles om steun, begrip en herstel. Hier vinden mensen met een eetstoornis en hun naasten een veilige en warme omgeving om te werken aan hun herstel. De professionals en vrijwilligers bieden diverse programma's en activiteiten aan om mensen te helpen hun leven weer op te pakken.

HUN WENS: EEN GOEDE VOORLICHTINGSFILM
Met de opbrengst van de Oldtimertour, wil Lionsclub Kraalberg een nieuwe voorlichtingsfilm bekostigen. De bestaande film is gedateerd en er is dringend behoefte aan een nieuwe voorlichtingsfilm die mensen met een eetstoornis en hun familie een goed beeld geeft wat deze ziekte inhoudt. Hiervoor zal een professioneel filmproductiebedrijf worden ingeschakeld.